Kentekenrapport

Algemeen

-
Merk
-
Voertuigsoort
€ 0
Catalogusprijs
-
Kleur
-
Gewicht
-
Leeftijd

Motor

0%
0 Km/h
Topsnelheid
0 PK
Vermogen
-
Brandstof
0 dB
Geluid
0
Cilinders
0 cc
Cilinderinhoud

Milieu

0%
-
Zuinigheid
0
Emissiecode
0 g/km
Uitstootdeeltjes
0
Emissiecode

APK

0%
-
-
-
-
Check
Check een voertuig

Check hier uw voertuig met een kenteken voor: Algemene informatie, motor/brandstof specificaties, de geschiedenis van het voertuig en mogelijke gebreken.

Bereken
Bereken een voertuig

Bereken een voertuig op:
Maandelijkse uitgaven, apk, milieu en zuinigheid doormiddel van officiële gegevens van het RDW en CBS.

Vergelijk een voertuig

Vergelijk een voertuig op basis van algemente informatie zoals: gewicht, leeftijd, gebreken, topsnelheid, catalogusprijs en motorspecificaties.

Verschillende type voertuigen
Welkom bij Check en Bereken!

Voer een kenteken in om te beginnen met een gepersonaliseerd rapport op te halen. Bij ons hoeft u niet te betalen voor de volledige APK geschiedenis of terugroepacties.

Deze gratis kenteken check haalt de voertuiggegevens op van onder andere de RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer) en het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek).

Bekijk een voorbeeld

Geen idee wat een kentekenrapport inhoud? Bekijk hier een voorbeeld van een Volkswagen kentekenrapport!Top 5 voertuigen:

Populairste voertuig:

Waarom Check en Bereken?

Een kentekencheck kan handig zijn als u van plan bent een nieuw voertuig te gaan kopen. Door te kijken naar de geschiedenis van het voertuig kunt u dingen opmerken die u niet wist.

Eigenaar van een voertuig?

Bij Checkenbereken kunt u inschatten hoeveel uw voertuig waard is. Door de nieuwprijs, APK geschiedenis en mogelijke gebreken te vergelijken krijgt u een reëel beeld van de huidige marktwaarde. Als u altijd al geïnteresseerd was in de technische data van voertuigen kunt u die hier ook checken.

Tips bij verkopen of kopen

Bij het verkopen van een voertuig is het belangrijk te weten welke prijs je voor het voertuig kan vragen. U kunt op basis van verschillende factoren bepalen wat de waarde van uw voertuig is, zoals de kilometerstand, mogelijke gebreken die het voertuig heeft(niet meer heeft), het bouwjaar, APK status en bijvoorbeeld de conditie van de motor.


Bij het kopen van een tweedehands voertuig is uw eerste indruk van belang. Probeer bij de verkoper te achterhalen waarom hij of zij de auto verkoopt, als het niet bij de advertentie staat kunt u hier naar vragen. Bij de advertentie is het ook handig om op zaken te letten zoals, hoelang is de adventeerder al actief, komt de informatie overeen die wordt gegeven bij de advertentie met de data van de RDW (Doe een kentekencheck hierboven om de informatie te vergelijken). De verkoper vertelt niet altijd de waarheid, daarom is het altijd verstandig om zelf onderzoek te doen. Laat je nooit intimideren verkoopstijl die te agressief overkomt, en voel je nergens verplicht toe.

Bij de aankoop van een tweedehandsauto is het hoofdzaak om het schadeverleden te checken. U zult grondig onderzoek moeten verrichten, om u daarbij te helpen is deze gratis kenteken check ontworpen. Zo kunt u snel te weten komen of de adventeerder de waarheid verteld.

Wat is de RDW?

De RDW is een zelfstandig bestuursorgaan dat, de registratie van voertuigen verzorgt. Als een auto geregistreerd word en bevoegd is om op de weg te rijden dan word dat bijgehouden door, totdat het voertuig word uitgeschreven. De basisinformatie van de geregistreerde voertuigen in Nederland zijn gratis beschikbaar. Op RDW.nl kunt u ook het kenteken van een personenauto invoeren en de gegevens daarvan opvragen. Maar u krijgt wel alleen de basis voertuiginformatie. De privé informatie over de eigenaar kunt u niet opvragen. Op grond van de Wet Bescherming Persoonsgegevens zijn deze gegevens beschermd. Bepaalde instanties van de overheid kunnen deze gegevens uiteraard wel inzien.

Wat is het CBS?

Het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) bied een bijdrage aan aan de Nederlandse samenleving door data te verzamelen. Die data wordt verwerkt en omgezet tot bijvoorbeeld een maatschappelijk debat, of besluitvorming. Ze verzamelen met name gegevens van mensen en van kleine en grote bedrijven. CBS.nl

Voertuig gespot?

Heeft u een voertuig op de weg gespot? U kunt informatie ophalen van ieder geregistreerd voertuig in Nederland. Er staan ruim 12.5 miljoen wegvoertuigen geregistreerd bij de RDW. Het aantal voertuigen is met 1.8% gestegen in 2019 ten opzichte van 2018.

Als u een auto of een ander motorvoertuig bewaren wilt, kunt u het opslaan naar uw dashboard. En u kunt dat voertuig als u wilt op een later tijdstip vergelijken met een voertuig dat u interessant vindt.

drukke weg in de stadKenteken vergelijken

Met een kenteken kunt u bijna alle informatie over het voertuig te weten komen. De vergelijk functie is een gratis functie aangeboden door Check en Bereken. U hebt twee kentekens nodig van de voertuigen die u wilt vergelijken, meer niet. Een voertuig van een kennis gespot? Dan is de vergelijk functie die wij bieden voor u van groots belang. De vergelijk functie zal in een later stadium gegevens zoals topsnelheid en catalogusprijs kunnen vergelijken, en waarop u op basis van die data kunt bepalen welke auto beter is qua motorgegevens. Maar als u een budget heeft, kunt u ook het voertuig vergelijken op een prijs/kwaliteit verhouding.

Vragen of opmerkingen

Heeft u nog vragen of opmerkingen over onze website? We zijn dagelijks bezig met content toe te voegen bij Check en Bereken. We willen graag de ervaring voor de gebruiker verbeteren, en we zouden het erg waarderen als u ons hierover kunt informeren door hieronder naar ons te mailen, vragen worden tijdens de werkdagen meestal binnen een paar uur beantwoord. Alvast bedankt! :)

Check onze Instagram pagina of naar boven